Home » Info » Is het minikrediet geschikt voor jou?

Is het minikrediet geschikt voor jou?

Op de vraag of het minikrediet geschikt is voor jou kun je zelf natuurlijk het beste antwoord geven. Toch gaan we in dit artikel een paar belangrijke punten geven waar je op moet letten zodat je beter in staat bent om zelf te bepalen of je ook daadwerkelijk geschikt bent voor het afsluiten van een minikrediet.

Twijfel je bijvoorbeeld vooraf al over het feit of je wel over een x aantal dagen het bedrag bij elkaar hebt dat je nu besluit te gaan lenen, dan is het misschien beter om de lening te laten voor wat het is. Als straks blijkt dat je het geld niet op tijd bij elkaar hebt zal dit voor problemen zorgen en heb je kans dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Kijk daar voor uit.

Misschien is een minikrediet wel te beperkt voor je en ga je het niet redden met een bedrag onder de 1000 euro, want je moet je goed realiseren dat een minikrediet om weinig geld gaat en ook om weinig tijd. Als je liever wat marge hebt in de looptijd, maar ook in het bedrag dan is een doorlopend krediet waarschijnlijk meer wat voor je. Hier heb je uiteindelijk altijd zelf de vrijheid om op te nemen wat je nodig hebt en dit hoeft dan niet zo snel te worden afgelost als een minilening.